Keepersschool

Midden-Nederland

KEEPERSNIEUWS

Nieuws, berichten en interviews

Keeper in beeld: Luc Gietelink

Hallo, ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Luc Gietelink, 15 jaar en kom uit Wijchen.

Toen ik begon met voetballen, in de F5 van Union ben ik begonnen als veldspeler. In ons team was geen vaste keeper en moesten we om de beurt keepen. Dat ging best aardig. Ik keepte toen meestal iedere wedstrijd 1 helft. Aan het eind van dat seizoen werd ik gevraagd als keeper voor de F1. Dit was het selectieteam van de Union – Achilles ’29 voetbalacademie en dat hield dus in dat ik de vaste keeper van dat team werd. Al snel werd duidelijk dat ik geen of nauwelijks keeperstraining kreeg.

De vader van een teamgenoot gaf toen de tip om eens te gaan kijken bij Keepersschool Midden Nederland. Dit is nu 5 jaar geleden. Na een proeftraining te hebben meegemaakt ben ik daar echt begonnen.Al snel werd duidelijk dat dit een goede keuze was. Ik begon stapsgewijze alle facetten van het keepen te leren. Onder andere het naar voren duiken. Maar het belangrijkste dat ik geleerd heb is de positie in de goal. Als je op de goede positie staat, dan vergroot je de kans om een bal te pakken. Als je niet op de goede positie staat, zul je veel onnodige ballen doorlaten.

Nadat ik tot en met de D2 bij Union heb gekeept, heb ik 2 jaar bij de amateurs van NEC gekeept. Dit was 2e divisie. Op dit moment ben ik bezig met mijn 2e seizoen bij Achilles ’29. Op dit moment zit ik in de J-o17-1.Ik kan zeggen dat ik in die 5 jaar een hoop heb geleerd van Lambert.
We trainen in een leuke groep die elkaar scherp houdt en beter maakt. Ik heb hier ook leuke vriendschappen aan over gehouden.
Ik ga met heel veel plezier elke zondagochtend naar deze Keeperschool want ik blijf leren.

Ik raad het ieder keeper aan hier te komen trainen. Of je nu 7 jaar of 17 bent.
De trainingen werpen zeker zijn vruchten af.

Keeper in beeld: Max Janssen

Mijn naam is Max Janssen. Ik wil graag mijn verhaal over de keepersschool met jullie delen.

Ik ben begonnen in het jaar 2010-2011, ik was toen 10 jaar. Bij de club Eldenia was geen goede keeperstraining en omdat ik graag een goede keeper wilde worden leek het me leuk om naar een keepersschool te gaan.
Via een kennis kwamen we terecht bij keepersschool Midden-Nederland. Ik mocht een keer meedoen om te kijken of ik het leuk vond, nou ik vond het geweldig. Mijn ouders hebben mij aangemeld en sinds maart 2011 kom ik elke zondag met veel plezier naar Papendal. Dit doe ik nu dus al voor het zevende “seizoen”.

Trainen met allemaal keepers vind ik super leuk. In de loop der jaren heb ik veel geleerd, zoals het verwerken van ballen, de sprongkracht, de techniek, verwerken van voorzetten en nog veel meer en ik leer nog elke keer.
Wat me vooral aanspreekt is de sfeer binnen de keepersschool. Ik vind het wel jammer als ik 18 word dat ik moet stoppen, maar ik heb nog 2 jaar. Dus komend “seizoen” kom ik weer met veel plezier naar de keepersschool.

Farhad Didari geselecteerd voor Jonger Oranje

Wij zijn erg trots om te kunnen melden Farhad is opgenomen in de selectie van Jonger oranje regio Gelderland.
Loon naar altijd hard werken!
Namens ons allemaal heel erg veel succes Farhad!

Oud Keepersschool keepers

Lambert Jager met twee topklasse keepers, Jan Schimmel (FC Lienden) en Niels Kornelis (de Treffers). Twee keepers die zijn gestart bij Keepersschool Midden-Nederland en nu tot de de top horen.

Mei ’16

Contact gegevens:
Keepersschool Midden-Nederland
Lambert & Rob Jager
Sportcentrum Papendal
Papendallaan 3
6816 VD ARNHEM
Mail: lambertjager@hotmail.com

Al jaren een leeromgeving voor trainers en coaches: